Kvinnojouren i Örnsköldsvik på besök

av | feb 5, 2024 | Allmänt | 0 Kommentarer

I dag hade vi ett trevligt besök av Kvinnojouren Örnsköldsvik i vår lokal under ett par timmar och vi hade ett långt och givande samtal. Vi pratade om hur autistiska kvinnor är särskilt utsatta och det blev ett intressant utbyte av information. Frågorna var många. 

Förhoppningsvis har vi alla fått lite mer kunskap om varandra som kan vara värdefullt framledes. OA Västernorrland tackar för besöket. 

 

De lämnade broschyrer om sin verksamhet och vi delade med oss av våra erfarenheter av att vara autistisk kvinna i dag. Kvinnojouren hade erfarenhet av traditionella relationer mellan man och kvinna, samkönade relationer och till viss del ADHD. Däremot var de väldigt intresserade av att få en ökad kunskap kring relationer hos autistiska kvinnor och transexuella kvinnor. Vi hoppas att vi har lyckats bidra med det och fortsättningsvis kommer att kunna ge de värdefull information, som de kan använda i sin verksamhet.

Vill du komma i kontakt med Kvinnojouren i Örnsköldsvik?

Behöver du prata med någon? Kvinnojouren som ligger på Vegagatan 23 A kan erbjuda dig som är utsatt för våld strukturerade stödsamtal. Deras mottagning är öppen mellan 8-17 måndagar-fredagar. Behöver du prata med någon utöver dessa tider ringer du deras jourtelefon 070-2700066. Mer information finner du på deras hemsida: https://www.unizonjourer.se/kvinnojourenornskoldsvik/

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *